Lichter leven met kanker

leven met kanker

"De vraag is niet of je zonder pijn kunt leven.

De vraag is of je durft te leven mét pijn"

Eind december 2019. Ik heb meegedaan aan een standaard bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Zonder er al teveel bij stil te staan onderga ik het onderzoek. 17 december heb ik de huisarts aan de lijn. De uitslag is niet oké. 20 december zit ik in het ziekenhuis voor aanvullend onderzoek.

Dan gaat als vanzelf de trein lopen. Het ene na het andere onderzoek volgt, ik ben bijna meer in het ziekenhuis dan elders. Begin januari is het helder, het is inderdaad borstkanker.

Zeven maanden verder, een half leven lijkt aan me voorbijgetrokken.

In deze blogs wil ik iets vertellen over het hele proces dat ik doorlopen heb en nog steeds doorloop. Wat heeft mij geholpen? Wat waren de moeilijke momenten?

En hoe kun je ook met kanker toch lichter leven? Wil je ervaren hoe je ook met kanker lichter in het leven kunt staan? Schrijf je in voor de workshop Lichter leven met Kanker.

 • leven met kankerPositieve gedachten helpen écht
  Er zullen genoeg momenten zijn dat je er helemaal doorheen zit. Of dat je zorgen maakt over allerlei dingen. Komt de kanker terug? Slaat de behandeling wel aan? Hoe doe ik dat met de zorg voor mijn […]
 • leven na kankerHoud de touwtjes in eigen handen
  Op het moment dat je de diagnose kanker krijgt, kom je in een maalstroom terecht. Voor je het weet zit je in een trein die voor jouw gevoel rijdt zonder dat jij daar nog invloed op hebt. Onthoud dat […]
 • Zorg voor een goede voeding
  Als je kanker hebt of hebt gehad, is het super belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen! En bij een goede verzorging hoort zeker weten goede voeding. Niet alleen de kanker is een aanslag op je […]
 • sport en kankerBlijf actief
  ‘Dat is leuk’ denk je dan. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je bent hartstikke moe, je staat moe op en je gaat moe naar bed. Het liefst zou je de hele dag in je bed blijven liggen. Hoe […]