Wie ben ik

Linda Ho

"Kijk eens buiten je eigen kaders"

Welkom op mijn website! Ik ben Linda Ho en het verhaal van Tao voor een Lichter Leven begint eind 2014. Toen overleed mijn moeder na een periode van steeds verdergaande dementie. Tot die tijd was ik vaak een druk, druk, druk baasje. Als adviseur en trainer zwierf ik voor mijn eigen bedrijf half Nederland door. Het overlijden van mijn moeder zette een heel ander proces in gang. Na ruim 20 jaar met veel plezier organisaties begeleid te hebben met teamontwikkeling, managementtrainingen en leergangen strategisch adviseren, werd het tijd om mijn koers te verleggen. Wat was nou écht belangrijk in mijn leven? En wat wilde ik bijdragen aan deze wereld?

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in het Taoïsme. Al jaren fervent beoefenaar van Tai Chi en Qi Gong ben ik in 2015 naar China gegaan om daar de traditionele Chen stijl Tai Chi te leren. Ik heb in China mijn opleiding tot Tai Chi en Qi Gong leraar afgerond. Daarnaast heb ik de Tai Chi Tao docentenopleiding in Hoogeveen gedaan. Gaandeweg zijn het Taoïsme, de Tai Chi en Qi Gong mijn way of life geworden.

In 2020 is mijn boek verschenen De 5 Principes van Tao voor een Lichter Leven. Het jaar dat er bij mij ook borstkanker geconstateerd werd. Ondanks dat het behandeltraject fysiek soms behoorlijk zwaar was en is, heeft het gedachtegoed van Tao voor een Lichter Leven me geholpen ook met mijn ziekte lichter om te gaan.

De innerlijke rust en balans die het mij gegeven heeft, geef ik nu graag door aan anderen.

Naast het werk voor Innovision Consult geef ik workshops en bedrijfstrainingen gebaseerd op mijn boek. 

"De tijd die je gegeven is, is de tijd die je gegeven is.

De vraag is: wat ga jíj doen met die tijd doen?"