Workshop Lichter Leven met kanker​

leven met kanker

De diagnose kanker krijgen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Hoe ga je om met je ziekte en met alle onzekerheid die het met zich meebrengt? Met alle bijwerkingen van de behandelingen? Hoe zorg je dat je ook tijdens een zware tijd positieve energie voor jezelf creëert?

Elke deelnemer ontvangt het boek ‘De 5 principes van Tao voor een Lichter Leven’.

In 3 bijeenkomsten van 2 uur gaan we in op verschillende thema’s. We starten elke bijeenkomst met het uitwisselen van ervaringen met elkaar. Tijdens elke bijeenkomst staat steeds 1 thema centraal:

1. Anders omgaan met zorgen. Kun je anders omgaan met negatieve emoties en vervelende belemmerende gedachten. Wat leert het Tao voor een Lichter Leven ons hierover?

2. Voeding, bewegen en vermoeidheid. Centraal staat het thema chronische vermoeidheid. We kijken hoe je met behulp van voeding en bewegen chronische vermoeidheid beter onder controle kunt krijgen.

3. Creëren van positieve energie. Hoe kun je beter gebruiken maken van jouw energie en je eigen grenzen herkennen. Zijn er manieren om voor jezelf positieve energie te creëren?

We praten niet alleen maar wisselen regelmatig af met ontspannende meditatie, tai chi en qi gong oefeningen. Je leert een aantal oefeningen die je ook gemakkelijk thuis kunt doen om weer meer energie te krijgen.

Deze cursus wordt ook gegeven in de vorm van 1 ochtend of middag.

Voor informatie over de data, locatie en prijzen, kun je met mij contact opnemen.